eBook abonnementen - Review & prijzen vergelijken

eBook abonnementen

kobo plus ebook abonnement

Onlangs lanceerde Kobo samen met webwinkel bol.com het Kobo Plus eBook abonnement.Daar waar leesliefhebbers voorheen uren doorbrachten in bibliotheek of boekhandel, is het vandaag de dag de online eBook collectie die de klok slaat. Kobo Plus is hier een voorbeeld van. Benieuwd naar wat het eBook abonnement jou brengt? Je leest het hier.

Wat is een eBook abonnement eigenlijk?

Een eBook abonnement is een abonnementsdienst waarvoor je maandelijks of jaarlijks betaalt. Hiermee kun je vervolgens kosteloos eBooks downloaden op je eReader. Feitelijk is dit hetzelfde als een abonnement voor een bibliotheek waar je immers ook voor betaalt. Je kunt dan onbeperkt boeken lenen. Het voordeel van een Kobo abonnement is echter dat je de eBooks niet leent maar koopt. Je kunt ze dus houden. Ook wanneer je het abonnement op zou zeggen kun je de gedownloade eBooks gewoon blijven lezen. Dat is wel zo fijn wanneer je het nu bijvoorbeeld even te druk hebt, maar in je vakantie tijdens het lezen wat te kiezen wilt hebben.
kobo plus bol.com abonnement
kobo plus ebook abonnement

Aanbod eBook abonnementen Nederland

In Nederland kun je vandaag de dag kiezen uit meerdere aanbieders van eBook abonnementen. We hebben drie grote aanbieders voor je op een rijtje gezet: Kobo Plus, Bliyoo en Bibliotheek.nl

Als genoemd is de abonnementsvorm van Kobo Plus in samenwerking met bol.com tot stand gekomen. Bliyoo is een eBook abonnementsdienst van Bruna en Bibliotheek.nl is een landelijke online bibliotheek.

Kijken we enkel naar hoeveelheid, dan staat Kobo ver bovenaan. Deze abonnementsdienst heeft een collectie van ruim 40.000 eBooks. Van deze 40.000 boeken zijn echter wel 24.000 exemplaren in een andere taal dan het Nederlands. De hoeveelheid Nederlandstalige boeken is bij Kobo, Bliyoo en Bibliotheek.nl redelijk vergelijkbaar.

Keuze uit best verkochte boektitels

Hoewel het aanbod van de Nederlandstalige eBooks bij deze drie aanbieders qua kwantiteit dicht bij elkaar ligt, is dit niet het geval voor kwaliteit. Dan is de abonnementsvorm van Kobo net even wat beter. Neem bijvoorbeeld de best verkochte boektitels van de afgelopen jaren. Hiervan heeft Kobo Plus het grootste aantal in de collectie, gevolgd door Bibliotheek.nl. De collectie van Bliyoo heeft beduidend minder keuze uit best verkochte boektitels.

kobo plus ebook abonnement
kobo ebook abonnement

Alle boekgenres vertegenwoordigd

Vergelijken we de drie aanbieders op het gebied van gebruikersgemak, dan scoort Kobo Plus wederom het beste. Zeker wanneer je ook een eReader van Kobo hebt. Zo kun je op bol.com, in Kobo’s eBook-winkel en op je eReader zelf heel eenvoudig eBooks opzoeken en downloaden in je bibliotheek. Plaatsing op je Kobo eReader gaat automatisch. Mits je uiteraard verbinding hebt met internet. Hiermee is het gebruik van een kabel overbodig. Ook kun je bij de Kobo abonnementsdienst alle boeken lezen via de Kobo app. Bijvoorbeeld op je smartphone of tablet. Dit werkt supersnel en is daardoor zeer overzichtelijk.

Daarin zijn de aanbieders Bibliotheek.nl en Bliyoo simpelweg minder gebruiksvriendelijk dan Kobo Plus. Bij Bibliotheek.nl zijn de eBooks bijvoorbeeld maar 3 weken leesbaar. Na deze periode moet je een eBook opnieuw ‘lenen’ en downloaden om verder te kunnen lezen. De Bliyoo eBook collectie is alleen te lezen via een app en werkt niet op een reguliere eReader.

Ideale combinatie met Kobo eReader

Nog een fijne bijkomstigheid: het Kobo Plus eBook abonnement sluit je heel eenvoudig af. De twee topmerken bol.com en Kobo hebben geen speciale links op hun sites geïnstalleerd of een heel nieuw platform ontwikkeld. Nee, de keuze voor het Kobo Plus abonnement is gewoon geïntegreerd in hun bestaande websites. Zo kun je bij bol.com een abonnement nemen via je bol.com account. Bovendien krijg je de eerste 30 dagen geheel gratis om uit te proberen. Daarna is het Kobo Plus abonnement iedere maand opzegbaar. Tal van eBook lezers, die al een Kobo Plus abonnement hebben afgesloten, laten op de site weten bijzonder tevreden te zijn over deze fantastische abonnementsdienst.
kobo plus ebook abonnement

Bekijk hier hoe het Kobo Plus eBook abonnement werkt!