Kobo Clara 2E eReader - Review & prijzen vergelijken - € 149,99

Kobo Clara 2E

Kobo Clara 2E

Voor de boekenliefhebber is de Kobo Clara 2E de perfecte vriend. Dun, licht en met 8 GB geheugen kun je tot wel 6000 boeken gewoon in je handtas mee hebben. De leeservaring is alsof je gewoon van papier leest, maar dan eigenlijk beter. Met een ingebouwd front-light is het 6 inch HD scherm in elke omstandigheid perfect leesbaar. Of je nu in de volle zon op het strand zit of ’s avonds in bed nog het hoofdstuk wilt uitlezen, de Kobo Clara 2E zal je trouw van dienst zijn.

kobo clara 2e

Altijd lezen op de Kobo Clara 2E met de ComfortLight PRO

Of je nu overdag wilt lezen of ’s avonds, het licht van de Kobo Clara 2E zal zich automatisch aanpassen. Ondanks dat je misschien het tegenovergestelde zou verwachten is het licht overdag feller dan ’s avonds, omdat je ogen in de schemer veel minder licht nodig hebben en je slaap op die manier ook niet verstoort wordt. In tegenstelling tot computer of telefoon schermen werkt de Kobo Clara 2E met een zogenaamd front-light in plaats van een backlight. Het licht schijnt daardoor niet direct in je ogen, maar is gericht op het scherm. Hierdoor is de leeservaring hetzelfde als wanneer je een boek met een leeslampje zou lezen en zullen je ogen lang niet zo moe worden als bij het lang kijken naar schermen.

kobo clara 2e comfortlight pro
kobo clara 2e resolutie

Scherp met een hoge resolutie om ook de kleine lettertjes te lezen

Natuurlijk kun je op de Kobo Clara 2E de lettergrootte gewoon aanpassen, net zoals dat je kunt kiezen uit 11 verschillende lettertypes en tot wel 40 verschillende lettertype stijlen. Maar als je graag kleine letters leest zal de kwaliteit en scherpte van het scherm je opvallen. HD zit niks voor niks in de naam, de kwaliteit is 300 ppi (points per inch) wat exact dezelfde waarde is voor print. (Normale schermen werken vaak met een ppi van maar 72.) Het 6 inch grote touchscreen scherm is uiteraard voorzien van E-Ink, waardoor ook zonder de front-light het scherm perfect leesbaar is.

Genoeg ruimte voor al je boeken

Of je nu op vakantie gaat, of elke dag naar je werk in de trein een ander boek wilt lezen. Met de 8GB ruimte op de Kobo Clara 2E kun je tot wel 6000 e-boeken meenemen. Zit je nooit meer te vervelen als je op de bus moet wachten, je favoriete boek heb je voortaan altijd bij je.

kobo clara 2e geheugen
kobo aura one licht

Lekker languit achterover

Door het gewicht van maar 166 gram en een grootte van 16cm x 11cm x 0.8cm kun je heerlijk achterover met één hand je boek lezen. Geen zware dikke boeken meer die je met twee handen moet openhouden.


Kobo Clara 2E prijzen vergelijken

kobo clara 2e vergelijken

Bekijk hier de Kobo Clara 2E!