Kobo Glo HD - Review & prijzen vergelijken

Kobo Glo HD eReader

Kobo Glo HD eReader

Kobo Glo HD: De nieuwste Kobo eReader

Op 7 april 2015 is de nieuwe Kobo Glo HD gepresenteerd. Deze eReader beschikt over een 6-inch scherm met 1448 x 1072 pixels. Net als de Kobo Glo, beschikt de HD-variant over achtergrondverlichting en 4GB interne opslaggeheugen. De nieuwe Kobo Glo HD is momenteel te koop bij bol.com voor €129,99. Wanneer je de eReader op werkdagen voor 23.59uur bestelt, heb je ‘m de volgende dag al in huis!

kobo glo hd

Kobo Glo HD – Een unieke (HD) leeservaring

De Kobo Glo HD is de opvolger van de succesvolle Kobo Glo welke in november 2014 als Best Getest werd geoormerkt door de consumentenbond. Het grote verschil zit ‘m echter in de resolutie. De nieuwe Kobo Glo HD heeft namelijk een resolutie van 1440×1072, wat neerkomt op 300(!) pixels per inch. De oudere Kobo Glo (dus zonder ‘HD’) moest het doen met 800×600 pixels. Daarnaast is de Glo HD voorzien van ingebouwde schermverlichting waardoor een nachtlampje niet meer nodig is!

kobo glo hd ereader op tafel
kobo glo hd ereader op bed

Kobo Glo HD – Eenvoudig mee te nemen!

De Glo HD is nagenoeg net zo groot als zijn voorgang en weegt slechts 180gram(!). Vele malen lichter dus dan een gewoon boek. Gelukkig heeft Kobo daarbij niet hoeven in te leveren op de batterijduur. De maximale tijd ligt, net zoals bij zijn voorgangers, op twee maanden.
Met het interne geheugen van 4GB kan je ruim 3.000 eBooks tegelijk op deze eReader kwijt. Genoeg te lezen dus als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of geruime tijd niet kan beschikken over WiFi mogelijkheden. Mocht je 4GB niet genoeg vinden, dan is het helaas bij deze Kobo Glo HD niet mogelijk om het interne geheugen uit te breiden met een extra Micro SD-kaartje. Deze nieuwe eReader beschikt, in tegenstelling tot zijn voorgangers, namelijk niet over een SD-slot.


Kobo Glo HD prijzen vergelijken

kobo glo hd voorkant

Kobo Aura specificaties

Display
6-inch Carta E Ink HD scherm
Resolutie
1448 x 1072, 300 ppi
Afmetingen
157 mm x 115 mm x 9,2 mm
Gewicht
180 gram
Processor
1 GHz processor
WiFi connectiviteit
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Opslag
4 GB
Batterijduur
Tot twee maanden