Kobo eReader Refurbished kopen? Bekijk alle eReader - Vanaf €149,99

Kobo eReaders Refurbished

Kobo Aura H2O Edition 2 refurbished

Kobo Aura H2O Edition 2

Refurbished
€ 149,99
Bekijk hier!
Kobo Aura H2O refurbished

Kobo Aura H2O

Refurbished
€ 149,99
Bekijk hier!
kobo ereaders

Alle Kobo eReaders

De nieuwste modellen
vanaf € 129,99
Bekijk hier!

Kobo eReaders Refurbished

Een Kobo ereader die refurbished is, is vaak een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar. Maar wat is van Kobo een refurbished e reader eigenlijk en wat zijn de voor en nadelen? Een Kobo ereader die refurbished is, is een gebruikte e reader die door de aanbieder is opgeknapt. Het is dus feitelijk een tweedehands Kobo ereader, waarbij refurbished de extra heeft dat de e reader volledig getest en gecontroleerd is. Eventuele onderdelen zijn vervangen of gerepareerd en de Kobo ereader is refurbished als hij ook gereinigd is van binnen en van buiten. Alle bestanden en data van de vorige eigenaar zijn er ook volledig vanaf en het besturingssysteem is opnieuw geïnstalleerd

De voordelen van een Kobo ereader die refurbished is

Het grootste voordeel van een refurbished e reader is natuurlijk de prijs. Prijzen van nieuwe e-readers beginnen vaak pas bij €100 of €150, terwijl je bij Kobo een ereader refurbished voor wel 50% goedkoper kunt krijgen. Daarnaast ben je natuurlijk met een tweedehands product heel wat duurzamer bezig dan als je weer een nieuw product koopt. Het voordeel van refurbished versus een tweedehands e reader is de garantie van de technische werking die je krijgt van de aanbieder en het werk dat hij gestoken heeft in het opknappen en schoonmaken van het apparaat.

De nadelen van een Kobo ereader die refurbished is

De nadelen van een refurbished e reader zijn natuurlijk de gebruikssporen van de vorige gebruiker. Bij de meeste aanbieders wordt er onderscheid gemaakt in drie gradaties. Van praktisch onzichtbare gebruikssporen tot zeer duidelijke sporen. Deze staat er dan ook altijd duidelijk bij vermeld. Een ander nadeel, zoals altijd geldt bij tweedehands artikelen, is dat je niet de volledige keuze hebt als bij een nieuwe. Je hebt te maken met een beperkt aanbod en zult daartussen moeten kijken of er een Kobo ereader is die je wilt.