Kobo Aura ONE eReader - Review & prijzen vergelijken - Nu vanaf € 229,-

Kobo Aura ONE

Kobo Aura ONE

Met de Kobo Aura ONE beleef je de ultieme leeservaring. Deze Kobo eReader is uniek in zijn soort en heeft fantastische eigenschappen. Zo is dit type niet alleen waterdicht maar heeft het een extra groot scherm van maar liefst 7.8 inch. Maar daarmee zijn we er nog niet. Het scherm heeft namelijk een superhoge resolutie. En voor de avondlezers onder ons: een bijzonder aangename schermverlichting in het donker. Kortom, de absolute must-have voor iedere boekenwurm.

kobo aura one

Kobo Aura ONE – het beste van twee leeswerelden

Ook qua formaat is deze eReader een toonbeeld van comfort. De grootte is vergelijkbaar met een iPad Mini. Zodra je dit model in je hand houdt zal je merken hoe licht het is. Hierdoor kun je deze eReader prima met een hand vasthouden en doet hij niets onder voor de feel van een papieren variant. Dit alles ondanks het formaat dat aanzienlijk genoemd mag worden. 7.8 inch staat voor een schermdiagonaal van 19,8 centimeter. Het gewicht daarentegen is maar 230 gram. De exacte afmetingen zijn 139 x 196 x 7 millimeter (lengte x breedte x dikte). Verder zorgt het rubberachtig reliëf aan de achterzijde van deze eReader dat je hem aangenaam vasthoudt.

kobo aura one licht handzaam
kobo aura one donker licht lezen

Haarscherp beeld, ook in het donker

Deze eReader weet van wanten. Naast de uitzonderlijke grootte van het scherm is de scherpte ook fantastisch. Dit komt door de superhoge resolutie van maar liefst 1872 x 1404 (300 ppi). Je leest de letters hierdoor net zo duidelijk als in een traditioneel boek. Zoals je van iedere Kobo eReader mag verwachten is ook hier het Carta E-Ink HD scherm geschikt om mee in het zonlicht te lezen. Je hebt dus geen last van vervelende lichtschitteringen in je ogen. Dankzij het ComforLight Pro kun je bovendien prima in het donker lezen. Hierbij kun je kiezen uit een ingebouwde lichtsensor die voor jou de lichtsterkte bepaalt en een lichtstand die minder intens blauw licht geeft. Dit is veel aangenamer aan de ogen waardoor je beter in slaap valt.

In bad lezen of aan het zwembad

Een andere noemenswaardige kwaliteit van deze Kobo Aura ONE is de waterdichtheid. Dit komt doordat deze eReader voorzien is van zogeheten ‘H2O Protection’. Hierdoor is het mogelijk om tot een uur lang tot 2 meter diepte te lezen. Met andere woorden, deze eReader is ideaal wanneer je met vakantie gaat en aan het strand of langs het zwembad onbezorgd wilt lezen. Ook thuis in bad is dit model daardoor uitermate geschikt.

kobo aura one strand zwembad waterdicht
kobo aura one bibliotheek

Eigen voorkeuren met maar liefst 8GB

Zijn we er al? Nee, want ook de in te stellen leesvoorkeuren van deze eReader zijn bijzonder veelzijdig. Je kunt kiezen uit 11 verschillende lettertypes waarvan je zelf de grootte bepaalt. Ideaal toch? Daarbij kun je eveneens paginamarges instellen en bladwijzers plaatsen. Ook tekstmarkeringen en het maken van aantekeningen behoren tot de mogelijkheden. Doordat deze automatisch opgeslagen worden, kun je ze heel eenvoudig weer terugvinden. Dat mag ook wel, want de 8GB aan geheugen biedt je een opslagruimte van maar liefst 6000 eBooks. Wij wensen je veel leesplezier.


Kobo Aura ONE prijzen vergelijken

kobo aura one vergelijken

Bekijk hier de Kobo Aura ONE!