Kobo Aura H2O Refurbished - Review & prijzen vergelijken - € 149,99

Kobo Aura H2O Refurbished

Kobo Aura H2O Refurbished

Kobo Aura H2O

Het is officieel: De Kobo Aura H2O is door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste uit de Test. Hierbij laat het de grootste concurrent – de Kindle van Amazon – ver achter zich. De eReader van Amazon kwam volgens de Consumentenbond, ná de Kobo Aura H2O en de Kobo Glo HD, slechts op de derde plek.

kobo aura h2o

Kobo Aura H2O – De eerste waterbestendige eReader

De Kobo Aura H2O is de eerste waterbestendige en stof- bestendige eReader. Deze eReader is IP67 gecertificeerd dat wat kortweg inhoudt dat de Kobo Aura H2O officieel tot maximaal 30 minuten waterbestendig is tot 1 meter diep water met de USB poort uiteraard gesloten. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je je eReader letterlijk overal mee naartoe kunt nemen. Mocht je ‘m per ongeluk in bad laten vallen of er een glas water overheen stoten, dan zal de Kobo Aura H2O probleemloos blijven werken. Je kan de Kobo Aura H2O dus overal mee naartoe nemen zonder bang te hoeven zijn voor een spontane regenbui.

Let wel op! Waterbestendig is niet waterproof! Laat je de Kobo Aura H2O vallen in bijvoorbeeld een zwembad dat dieper is dan 1 meter, dan is het nog maar de vraag of ‘ie het nog doet.

Kobo Aura waterdicht
300

Ingebouwde verlichting dat zorgt voor geweldige leesbaarheid overdag en ‘s avonds

Naast de geweldige eigenschap dat de Kobo Aura H2O waterbestendig is, beschikt deze premium eReader ook over een ingebouwde verlichting. Dit is super handig voor iedereen die ook wel eens een eBook in het donker wilt lezen. Door de ingebouwde verlichting hoef je namelijk niet zelf nog een lampje te laten schijnen op de eReader, alles blijft immers prima leesbaar.

Om het allemaal nog mooier te maken, beschikt de Kobo Aura H2O over een niet-spiegelend 6.8-inch HD Touchscreen. Dit grote scherm met de geweldige HD-resolutie zorgt ervoor dat het lezen van een eBook op de Aura H2O net zo leest als een echt boek, zelfs in direct zonlicht of in een donkere kamer.

Kobo Aura H2O – Een accuduur waar je U tegen zegt

Benieuwd naar hoe lang de accu van de Kobo Aura H2O meegaat? 2 maanden! En nee, dat is niet alleen als je de eReader altijd stand-by hebt staan. De accu van de Kobo Aura H2O gaat letterlijk 2 maanden mee bij ‘normaal’ gebruik. Bovendien biedt het interne geheugen (4GB) ruimte tot ongeveer 3.000 eBooks. Nooit meer sjouwen met zware boeken als je op vakantie gaat. Hou je ook nog eens extra ruimte over in je koffer. Vind je 3.000 eBooks nog net even te weinig? Een micro SD-kaart kan het geheugen flink uitbreiden tot 32GB wat neerkomt op ruim 24.000 eBooks. Kortom, een complete bibliotheek in je handpalm!

Kobo Aura H2O strand

Kobo Aura H2O prijzen vergelijken

kobo aura h2o voorkant

Kobo Aura H2O specificaties

Waterbestendigheid
IP-gecertificeerd, kan gedurende 30 minuten tot 1 meter onder water worden gedompeld met de poort gesloten
Display
Extra groot 6.8” Carta E Ink HD touchscreen met hoge tablet-resolutie van 1430 x 1080, 265 dpi
Afmetingen
179 x 129 x 9,7 mm
Gewicht
233 g
Connectiviteit
WiFi 802.11 b/g/n en micro-USB
Processor
1 GHz
Verlichting
Ingebouwde ComfortLight-technologie met microdunne coating voor robuustheid en een gelijkmatige lichtverspreiding
Knoppen
Aan / uit
Opslag
4 GB. Optie om met 32 GB uit te breiden met een Micro SD-kaart
Accu
Tot 2 maanden*
Kleuren
Zwart
Inhoud
Meer dan 4 miljoen van de beste boeken, stripboeken en kinderboeken ter wereld.
Reading Life™
Kobo’s exclusieve leeservaring. Lees. Verzamel. Ontdek. Deel.
TypeGenius
10 Lettertypen, 24 lettergrootten en exclusieve instellingen voor dikte en scherpte
Kobo Picks
Persoonlijke aanbevelingen op basis van je feedback en interesses
Geavanceerd lezen
Notities, markeren, woordenboek en bladwijzers
Voorbij het boek
Duik dieper in wat je leest door te tikken op de gemarkeerde woorden om vergelijkbare boeken, auteurs, artikelen en nog veel meer te ontdekken
Statistieken en prijzen
Kom meer over jezelf als lezer te weten en volg je voortgang in boeken met de leesstatistieken. Door enkel te lezen kun je speciale leesprijzen winnen
Delen
Deel je favoriete passages, uitspraken en boeken op Facebook®
Ondersteunt bestandsformaten
eBooks: EPUB, EPUB3, PDF en MOBI
Afbeeldingen: JPEG, GIF, PNG, BMP en TIF
Tekst: TXT, HTML, XHTML en RTF
Stripboeken: CBZ en CBR
Ondersteunt ePub en Adobe DRM. Lees boeken die je bij je lokale bibliotheek hebt geleend.
Talen
Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands, Japans, Italiaans en Portugees
Instellingen
Stel je Kobo Aura H2O met enkele simpele stappen in vanaf je computer of direct op je Kobo Aura H2O zelf via Wi Fi

Kan tegen een spat water! Hoe dan?!

Dat de Kobo Aura H2O waterbestendig is, weten we inmiddels. Maar hoe kan dit? Nou, vooral door het feit dat zowel de USB-ingang als de SD-kaart ingang voorzien zijn van een klepje. Doe je dit klepje dicht, dan is er geen mogelijkheid om water in de Kobo eReader te krijgen, er van uitgaande dat je de eReader ‘normaal’ gebruikt. Deze klepjes en de strakke behuizing zorgen er dus voor dat de Kobo Aura H2O waterbestendig is tot 30 minuten lang in maximaal 1 meter diep water. Dit betekent dus dat je zelfs met natte of vieze handen op het strand gewoon de bladzijdes om kan slaan. Daarnaast is het dus ook geen enkel probleem als je de Aura H2O een keer in bad laat vallen of er per ongeluk een glas water overheen stoot.

Het grote HD scherm voor nog meer leesgenot

De Kobo Aura H20 beschikt over een groot (6.8-inch) Carta E-ink HD touchscreen. Door de geweldige resolutie zijn hierdoor de letters erg scherp en is het zeer fijn om te lezen. Ook beschikt de Kobo Aura H20 over ingebouwde achtergrondverlichting, de zogenaamde ComfortLight-technologie. Bij deze technologie is er een micro-dunne coating aangebracht voor robuustheid en gelijkmatige lichtverspreiding. Dit zorgt voor een zeer prettige leeservaring overdag, maar komt vooral van pas in het donker.

De achtergrondverlichting is naar eigen voorkeur in te stellen, dit gaat gemakkelijk via het popdownmenu. Hou je van scherpe verlichting, dan zet je de verlichtingsintensiteit zo hoog als jij wilt. Ben je liever wat meer van de zachtere verlichting, dan kan je deze handmatig naar beneden bijstellen.

Een puntje van kritiek is dat bij het scherm van de Kobo Aura H20 er helaas wel snel vingerafdrukken en krassen ontstaan, dit in tegenstelling tot het scherm van bijvoorbeeld de Kobo Touch.

Het uiterlijk van de Kobo Aura H2O

Door de ergonomische vormgeving van de Kobo Aura H20 ligt de eReader lekker in de hand. Verder is het uiterlijk zeer strak. Geen poes-pas of tal van (onnodige) knopjes. Aan de bovenkant zit een aan-/ uitknop, aan de onderkant zit een micro USB-poort, een micro SD-kaartslot en een resetknop. That’s all. Verder is de achterkant van de Kobo Aura H20 ietwat stroef, waardoor de eReader makkelijk vast is te houden.

Hoe ziet de Bibliotheek er uit?

In de bibliotheek worden de eBooks weergegeven in een lijst, waarbij je kan kiezen of je ook de cover van de eBooks wilt zien. De lijst in de bibliotheek is te sorteren op recent geplaatst, recent gelezen, titel, auteur, bestandsgrootte en bestandstype. Ook kan je filteren op geopende, ongelezen of gelezen boeken.

Pagina’s omslaan is mogelijk door aan de rechterkant van het beeldscherm te tikken (volgende pagina) of aan de linkerkant van de pagina te tikken (vorige pagina). Dit verloopt erg soepel en gaat nagenoeg net zo makkelijk als met een echt boek. Wanneer je in het midden van de pagina drukt komt het menu tevoorschijn waarbij je onder andere de achtergrondverlichting in kan stellen.

Overige handige functies

De interne opslagruimte is 4 GB, dit is dezelfde hoeveelheid als bij de meeste Kobo eReaders en staat gelijk aan 2000 tot 3000 boeken. Mocht je dit niet genoeg vinden, dan is het mogelijk om het geheugen uit te breiden met een Micro SD kaart tot maximaal 32GB.

Wanneer je de eReader in standby modus zet dan opent hij automatisch het eBooks dat je aan het lezen was. Wanneer je de Aura H20 helemaal uitschakelt, opent hij dit niet automatisch. Ook kan je uitgebreid lettertypes en lettergroottes instellen. Daarnaast is het mogelijk om de letterdikte in te stellen. De eReader is dus helemaal in te stellen naar jouw persoonlijke voorkeur(en).

Een leuk extraatje is dat de Aura H20 de mogelijkheid biedt om leesstatistieken bij te houden. Hierbij kan je een ‘trophies’ verdienen. Ook bestaat de mogelijkheid om bladwijzers in boeken toe te voegen of arceringen te maken. Je kan zelfs woorden opzoeken in het ingebouwde woordenboek (ook Nederlands), via Google of via Wikipedia. Een laatste grappige optie is dat je door jou geselecteerde passages via Facebook kan delen kan delen met je vrienden!

Terug naar boven