Kobo Touch eReader - Nu al vanaf € 79,-!

Kobo Touch review

Kobo Touch review

De Kobo Touch, nu al vanaf €89,- bij bol.com

Op zoek naar een nieuwe Kobo Touch? Deze zijn al vanaf €89,- te koop en in twee verschillende kleuren verkrijgbaar bij o.a. bol.com! Vergelijk hieronder alle prijzen.

Ben je op zoek naar de nieuwste Kobo ereader? Bekijk dan de Kobo Glo HD. Deze laatstgenoemde is wel iets duurder (129,-), maar beschikt wel over een super helder HD-scherm.

kobo touch zwart

Kobo Touch – Een boek, maar dan nog beter

De goedkoopste eReader van Kobo, de Kobo Touch, is uitgerust met een ‘no-glare 6-inch Pearl E-Ink’ touchscreen. ‘No-glare’ staat voor het niet glanzende 6-inch scherm van de Kobo Touch dat wat ontzettend handig is voor als je een eBook wilt lezen in fel (zon)licht. Daar waar een normale eReader dan voor afleiding of zelf verblinding kan zorgen, zorgt het scherm van de Kobo Touch voor een gewoon geweldige leeservaring. ‘E-Ink’ is dan weer een techniek die pixels op het scherm net zo weergeeft als dat inkt doet op een papieren bladzijde. Hierdoor is het net alsof je een ‘gewoon’ boek aan het lezen bent.

Kobo Touch Scherm
Kobo Touch Touchscreen

Kobo Touch – Aanraken, tikken, lezen

Met de Kobo Touch creëer je heel eenvoudig je eigen ideale leeservaring. Blader met je vingertoppen door je eigen samengestelde bibliotheek of wissel snel naar het ideale lettertype met het zeer aanraakgevoelige touchscreen. Ben je fervent stripboeklezer en wil je elk plaatje tot in detail zien? Dan is de zoomfunctie op de Kobo Touch ontzettend handig. Hiermee kan je tot wel 200% inzoomen!

Kobo Touch – Je eigen draagbare bibliotheek

Er is niets erger dan het uitlezen van een geweldig boek zonder een nieuw boek te hebben waar je aan kunt beginnen. Gelukkig zul je dat probleem nooit hebben met de Kobo Touch! Met 2 GB intern geheugen en de mogelijkheid om het tot 32 GB uit te breiden met een micro-SD-kaart, kun je op de Kobo Touch tot 30.000 van jouw favoriete eBooks en documenten opslaan, waardoor je zo lang kunt blijven lezen als jij wilt. Ideaal dus als je bijvoorbeeld op vakantie bent en niet over WiFi beschikt om nieuwe eBooks te kunnen kopen.

kobo bibliotheek

Kobo Touch prijzen vergelijken

Kobo Touch Zilver

Kobo Touch specificaties

Verkrijgbare kleuren
Lila, blauw, zilver, zwart en wit
Draadloze verbindingen
802.11b/g/n
Processor
Freescale 508 processor
Afmetingen
114 mm X 165 mm
Dikte
10 mm
Gewicht
185 g (6,5 oz)
Display
6″ E Ink XGA Pearl scherm; 800 x 600 resolutie
16 grijsschalen
Opslag
2 GB*
Geheugenuitbreiding
Tot 30.000 eBooks met een 32 GB micro-SD-kaart
Connectiviteit
USB, WiFi
Accuduur
1 maand**
Ondersteunde bestandsformaten
eBooks: EPUB, PDF en MOBI
Documenten: PDF
Afbeeldingen: JPEG, GIF, PNG, BMP en TIFF
Tekst: TXT, HTML en RTF
Stripboeken: CBZ en CBR
Voorgeïnstalleerde eBooks
15 gratis voorvertoningen
Lettertypen
10 lettertypen, 24 lettergrootten
Software
Nieuwe en verbeterde gratis Kobo Desktop software
Geavanceerde functies
Bibliotheek personaliseren, voorspellend zoeken, dubbeltikken om in te zoomen op PDF-bestanden, pagina’s omslaan met SimpleTurn™.

Algemeen

De compacte 6-inch Kobo Touch is de goedkoopste eReader in het assortiment van Kobo. Dit maakt de Kobo Touch zeker niet minder in kwaliteit, sterker nog deze eReader is zelfs als beste getest door de consumentenbond in januari 2014. Daaruit kwam voornamelijk dat de Kobo Touch niet alleen ontzettend licht en compact is, hij is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Waar er bij de concurrentie nog wel eens hinder ondervonden kan worden van glimmende behuizingen of schermen, is hier bij de matte Kobo Touch geen sprake van. De Touch maakt gebruik van het type ‘E Ink Pearl’ scherm, wat ervoor zorgt dat het beeld stil is en rustig voor de ogen. Ook leert de ervaring dat er geen problemen zijn bij lezen in de felle zon.

Design & het scherm

Het uiterlijk van de Kobo Touch is simpel en elegant. Er zijn weinig knopjes op de eReader te vinden, wat het gemak ten goede komt. De matte laag zorgt niet alleen voor een chique effect, maar zoals we net al zeiden, zorgt het er ook nog voor dat er geen weerspiegeling is van het scherm op zonnige dagen. En dat is niet het enige voordeel van het scherm, het ‘E Ink Pearl’ scherm zorgt er namelijk voor dat het beeld stil is en rustig voor de ogen, maar ook dat er geen vieze, vette vingers op het scherm komen.

Helaas beschikt de Kobo Touch niet over een ingebouwde achtergrondverlichting. Het kan daarom voorkomen dat een eBook lezen in het donker niet echt optimaal is. Ben je wel van plan dit vaak te doen, dan raden wij de Kobo Glo aan, welke daar wel direct over beschikt. Deze laatst genoemde is daardoor wel iets duurder.

Het touchscreen werkt overigens perfect. Een kleine aanraking is al genoeg om de pagina om te laten slaan. Nog een klein gemak is dat de eReader, mits je het apparaat helemaal uitzet, onthoudt waar je gebleven bent met lezen. Daarnaast is de accuduur ideaal. Zelfs liefhebbers die elke dag lezen, kunnen ongeveer een maand lang lezen zonder de eReader tussentijds op te hoeven laden! Deze lange accuduur is het gevolg van de zogenaamde E-ink (elektronische inkt) technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er geen elektrische stroom nodig is om de teksten van het eBook zichtbaar te houden. Het enige wat dus (een klein beetje) energie kost, is het openen van een nieuwe pagina. Vervolgens kan je de geopende ‘bladzijde’ heel lang open laten staan zonder dat het je accu leeg slurpt.

Hoe zit het met de software?

Kobo is altijd zeer enthousiast met het uitgeven van nieuwe software-updates. Waarborging van de kwaliteit staat immers hoog in het vaandel. Ze zijn dus snel met het doorvoeren van verbeteringen, ook voor bestaande eReaders. Hierdoor worden problemen snel opgelost, is de software die je gebruikt altijd up-to-date en kan je de nieuwste eBooks op je eReader zetten (en lezen!).

Hoe krijg ik een eBook op de Kobo Touch?

Er zijn verschillende systemen om eBooks te downloaden en op de Kobo Touch te zetten. Zo heeft Kobo een eigen boekwinkel waarmee je eBooks direct kan downloaden vanaf je eReader. Dit is een uniek systeem van Kobo, wat zorgt voor veel gebruikersgemak.

Ervaar daarnaast het gemak van digitaal lezen met bol.com. Bij bol.com kan je namelijk kiezen uit maar liefst 2 miljoen eBooks: van beroemde klassiekers, de beste thrillers, tot aan de Nederlandse & Internationale bestsellers. Het mooie daarbij is dat wanneer je de Kobo Touch bij bol.com koopt, direct al jouw eBook-aankopen direct op je Kobo Touch staan. Ook eBooks die je dus in het verleden hebt gekocht. Super handig!

Hoeveel eBooks kunnen op een Kobo Touch?

De Kobo Touch heeft een intern geheugen van 2GB, dit staat ongeveer gelijk aan 3.000 eBooks. Mocht je dat nog niet genoeg vinden, dan is er de mogelijkheid om dit geheugen uit te breiden met een SD Kaart.

Wat als de Kobo Touch niet meer (naar behoren) werkt?

Ondanks al deze positieve eigenschappen van de Kobo Touch horen wij ook verhalen van mensen die minder enthousiast zijn over deze eReader. Zo kan het voorkomen dat de Kobo vastloopt of zelfs helemaal niet (meer) opstart. Echter zijn deze problemen erg zeldzaam en is het merendeel van de Kobo gebruikers, vooral na diverse software-updates, zeer tevreden. Zeker over de prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je toch problemen ondervinden met de Kobo Touch, zoals het vastlopen, dan kun je je beroepen op de wettelijk geregelde garantieperiode. In veel gevallen zal er daarom of door Kobo of door de webshop of winkel een gepaste regeling worden getroffen zoals het omruilen van de Kobo Touch voor een werkend model. Daarbij heb je bij bol.com zelfs de mogelijkheid om jouw bestelde product(en) binnen 30 dagen gratis (!) te retourneren!

Terug naar boven

 

Veelgestelde vragen over de Kobo Touch

Het scherm van de Kobo Touch gaat niet uit. Hoe kan dit?
Alle Kobo eReaders, en dus ook de Kobo Touch, hebben een zogenaamd E-ink scherm. Deze energie-zuinige manier van bladzijdes tonen op een eReader heeft tot gevolg dat het niet nodig is om de eReader helemaal uit te schakelen. Dit is dan ook niet mogelijk. Ook als je de eReader volledig uitschakelt, zal de kaft van het eBook wat je aan het lezen bent in beeld blijven staan. Door het E-ink scherm hoef daarom ook niet bang te zijn voor ‘inbranden’ of accuverlies.

 

Let op: bij de Kobo Touch refurbished zit geen oplaadkabel!
Wanneer je bij bol.com de Kobo Touch refurbished aanschaft, moet je er rekening mee houden dat hier geen oplaad- of USB-kabel bij geleverd wordt. Een universele Micro USB kabel is geschikt om de Kobo Touch eReader op te laden en via de computer te verbinden met Kobo Desktop. Om het wat makkelijker te maken hebben wij alvast de geschikte oplaadkabels voor je uitgezocht. Bekijk hier de geschikte oplaadkabels.

 

Kan ik ook eBooks op de Kobo Touch zetten welke ik niet bij bol.com heb gekocht?
Jazeker! Zolang het bestandsformaat wordt ondersteund, is het mogelijk om ieder eBook op de Kobo Touch eReader te zetten. Het maakt dus niet uit waar je het eBook hebt aangeschaft. eBooks welke niet bij bol.com zijn aangeschaft, kan je overzetten via Adobe Digital Editions. Dit is een gratis software waarmee je beveiligde eBooks op je eReader kan zetten. De Kobo Touch ondersteund de volgende bestandsformaten:

eBooks: EPUB, PDF en MOBI
Documenten: PDF
Afbeeldingen: JPEG, GIF, PNG, BMP en TIFF
Tekst: TXT, HTML en RTF
Stripboeken: CBZ en CBR

 

Zijn er ook nieuwe Kobo Touch eReaders?
Zeker! Alleen bol.com biedt op dit moment zwarte en witte ‘refurbished’ Kobo Touch eReaders aan voor slechts 49,-. Wil je echt een compleet nieuwe Kobo Touch? Deze zijn er in verschillende kleuren (zwart, lila, zilver en blauw). Benieuwd naar de prijzen van deze nieuwe Kobo Touch eReaders?
Vergelijk hier alle nieuwe Kobo Touch prijzen!

 

Hoe lang is de garantie als ik een Kobo Touch aanschaf?
Op iedere Kobo eReader zit een wettelijk vastgestelde garantie van 2 jaar. Dit geldt dus ook voor de Kobo Touch (Refurbished).

 

Hoe zwaar is de Kobo Touch?
De Kobo Touch weegt 185 gram en is daarmee een van de lichtste eReaders van Kobo. Alleen de Kobo Aura is iets lichter, namelijk 174 gram.

 

Heeft de Kobo Touch een ingebouwde verlichting?
Nee, de Kobo Touch beschikt helaas niet over een ingebouwde verlichting. Dit betekend dat lezen in het donker soms niet helemaal top is. Lees je niet zo vaak in het donker, dan kan dit opgelost worden door een (bureaulampje) bij je eReader te houden. Lees je juist wel vaak in het donker, dan raden wij de Kobo Glo of Kobo Aura aan. Deze Kobo eReaders beschikken wel over een ingebouwde verlichting en zijn beiden zeer licht in gewicht.

 

Batterijduur Kobo Touch eReader
In principe gaat de batterij van de Kobo Touch +/- 1 maand mee. Dit is echter sterk afhankelijk van hoe je de eReader gebruikt. Tip: Om de batterijduur te verbeteren raden we aan om WiFi alleen in te schakelen op het moment dat je deze echt nodig hebt.

 

Zet er een doosje bij Refurbished Kobo Touch eReader?
Zeker! Net als bij de compleet nieuwe Kobo eReaders, zit er bij de refurbished eReaders gewoon een doosje bij. Let op! Een oplaadkabel mist er wel, die moet je dus niet vergeten er zelf bij te kopen. Bekijk hier de geschikte oplaadkabels.

 

Welke Kobo Touch beschermhoes kan ik het beste kopen?
Let op bij het kopen van de juiste beschermhoes voor de Kobo Touch, deze moet namelijk wel geschikt zijn voor deze eReader. Zodra je een te grote hoes koopt, heb je de kans dat de eReader er uit valt. Koop je daarentegen een te kleine hoes, dan is de kans groot dat de Kobo Touch er niet eens in past. Om die reden hebben wij een lijst gemaakt met alle geschikt Kobo Touch hoezen. Bekijk hier alle geschikte Kobo Touch hoesjes.